PC

DayZ zabranjen u Australiji zbog “trave”

Kao posledica masovnih ubistava u Sjedinjenim Državama, tamošnje vlasti su okrivile video igre i viđamo da mnoge kompanije povlače nasilne igre, a nešto dalje u Australiji je DayZ zabranjen zbog “trave”.

Australijski odbor za kvalifikaciju je došao na ovakvu odluku zato što DayZ poseduje marihuanu i igračima pruža pogodnosti ako je koriste. Kanabis se u ovoj survival igri zapravo tek treba pojaviti, a tačna uloga nije poznata. Mnogi navode da će se korisitio kao medikament kojim bi igrači vratili zdravlje svom karakteru.

Zbog ovoga, zahtev za kvalifikaciju je odbijen i DayZ se povlači iz prodaje, kako u prodavnicama tako i digitalno, i uskoro više neće biti moguće zaigrati ovu igru.

Zvuči stvarno smešno da je već stupljeno sa zabranom igre a da razlog zabrane još uvek nije dostupan, ali ostaje da vidimo kako će sada reagovati developeri i da li će odustati od implementacije marihuane.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top