PC

Zajednica developera iza Robloxa ove godine zaradila preko 100 miliona dolara

Igra koja je polako rasla daleko od medijske pažnje je sada postala igranija od Minecraft i Fortnite naslova.

Osim što je igra neverovatno privlačna mladim gejmerima, deo njenog uspeha leži i u izuzetno posvećenoj zajednici kreatora koja konstantno kreira novi sadržaj za Roblox, u vidu modova igranja, mapa, karaktera i sličnog.

O značaju zajednice govori i to da je ona samo tokom ove godine(do čijeg kraja ima još 4 meseca) ostvarila zaradu od preko 100 miliona dolara. Roblox kao igra beleži još veću zaradu, ali je to opet zahvaljujući posvećenim fanovima.

Studio iza igre je rešio da nešto učini po tom pitanju, i nedavno je objavljeno da se radi na novim alatima namenjenim developerima koji će im omogućiti kreiranje realističnijih i bogatijih iskustava.

Uz to, biće napravljen i specijalni Marketplace, gde igrači mogu pružiti svoje kreacije drugima i pomoći im u ostvarenju njihove vizije. To će biti dodatno olakšano prebacivanjem servisa u “oblake”, što će omogućiti razmenu u realnom vremenu i znatno ubrzati rad.

Roblox ide u pravom smeru, a mi ćemo pomno pratiti njegov rast i da li će neko uspeti da joj zapreti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top