Vesti

Studio iza igre Subnautica zahteva da mu G2A isplati 300 000$ odštete, ali se ispostavilo da nisu u pravu

G2A, omraženi preprodavac ključeva za video igre, se ponovo našao na meti kritika developera koji sada zahtevaju veliku odštetu zbog problema koje im je izazvao G2A.

Osnivač studija Unknown Worlds, Čarli Klivlend, koji nam je doneo Subnauticu, je govorio o biznis modelu koji vodi G2A i načinima na koje odbija da reši probleme sa prevarama vezanim za ključeve.

Naime, G2A je povodom izjave jednog developera, da je bolje piratizovati igre nego kupovati ih sa G2A, objavio da će stati na put  zloupotrebi ključeva samo ako se 100 studija prijavi na tako nešto.

To se nije desilo, a osnivač studija je objavio kako je samo zbog G2A i njihovih prevara imao troškove od preko 30,000$ u vidu povraćaja novca koji nije ni dobijao za igru Natural Selection 2.

Troškovi su stvarno veliki, a pošto je G2A takođe obećao da će vratiti 10 puta veću cifru od one koju developeri izgube, Unknown Worlds sada traži odštetu od 300,000$.

G2A je stigao sa odgovorom i kao što možete očekivati, ne pristaje da plati, već se u odgovoru navodi da oni nisu ni bili pokrenuti 2013. godine, godine kada je objavljen članak koji je vođa studija podelio, i da samim tim nisu krivi za tako nešto. Ukratko, G2A odbija da plati, a na Twitteru mnogi fanovi zahtevaju da se developeru isplati odšteta.

Međutim, u neočekivanom obrtu stvari, Čarli Klivlend je priznao da je pogrešio i da zaista taj trošak nije do njih, što je svakako mala pobeda g2a u ovoj borbi developera protiv njih.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top