PC

Nvidia trejlerima za Bright Memory i Grimmstar pokazuje moć ray tracing tehnologije

Ray Tracing tehnologija i dalje predstavlja veliku novotariju u svetu video igara, koja je imala veoma trnovit start sa RTX serijom grafičkih iz Nvidia asortimana.

Ipak, svi se slažu da je ovo svakako tehnologija budućnosti i jedna od ključnih stvari za naredne generacije konzola, gejming računara i igara, tako da svi nastavljaju da rade na njenom implementiranju.

Upravo je Nvidia juče podelila dva nova trejlera, za igre Bright Memory i Grimmstar, kako bi pokazala Ray Tracing efekte na delu u ovim igrama.

Bright Memory je akciona pucačina iz prvog lica, u kojoj se nalazimo u ulozi Shelia, iz organizaicije Natural Science Research Organization (SRO).

Oni su 2020. otkrili neki tajanstveni artefkat (mač) koji ima drevne moći i koji svi žele da zloupotrebe, a na nama je naravno da tome stanemo na put.

Akcenat u trejleru je na svetlosnim efektima i zaista izgleda impresivno, ali je pitanje kako će biti u praksi i kakva je zver za to potrebna.

Druga igra koju nam je Nvidia prikazala je Grimmstar, simulacija borbe u svemiru sa elementima RPG-a i organizovanja flote.

Ovo je vizuelno dosta jednostavnija igra, ali to ne znači da se tu ne vide čari Ray Tracinga, kao što smo to recimo videli sa Quake 2 u maju ove godine.

Priča igre kaže da predvodimo “poslednju flotu čovečanstva” u odbrani utočišta ljudske rase.

Očigledno je da Nvidia, sa ovakva dva trejlera paralelno, želi da pokaže kako je Ray Tracing značajan i bitan i za vizuelno impresivne i detalje igre, kao i za one jednostavnije i svedenije, i čini nam se da su u tome uspeli.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top