Filmovi-Serije

Ponovo se radi Metro 2033 film, ovoga puta u ruskoj izvedbi

Svet “Metro 2033” je prvobitno nastao kao internet blog kratkih priča, da bi ubrzo postao jedna od najpopularnijih modernih postapokaliptičnih knjiga, praćen nastavcima Metro 2034 i Metro 2035.

U međuvremenu je prešao i u izuzetno popularan serijal igara, pa se tako već radi i na četvrtoj igri u ovom svetu.

Za očekivati je bilo i da vidimo filmsku adaptaciju ovog serijala, i to je bilo i planirano sve do ove zime, kada se od istog odustalo, jer priča prosto nije mogla biti amerikanizovana.

Ali, to nije značio i kraj sna o Metro fillmu, jer nam danas stiže najava da se Metro 2033 film ipak radi, ali ne u Holivudu, nego tamo gde je i potekla priča, u Rusiji, gde će Gazprom-Media raditi na filmskoj adaptaciji.

Sa snimanjem filma će se početi početkom 2020. godine, i očekuje se da će film imati premijeru u Rusiji negde tokom 2022. godine, a kasnije verovatno i u svetu.

Gluhovski kaže da najpre nije video nikoga u Rusiji ko bi mogao uraditi produkciju u tom obimu i kvalitetu potrebnom za Metro 2033, ali kaže da je sada konačno našao adekvatnog partnera u vidu Gazprom-Media, koji će moći da finansijski i produkcijski pokrije sve vizije i ideje kako bi se knjiga realizovala kako treba. Kako kaže, njihovu ciljevi su zajednički – da naprave svetski blokbaster, koji će oduševiti i one koji su pročitali knjige/odigrali sve igre u serijalu, ali i daleko širu publiku od toga.

Nadamo se da će tako i biti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top