PC

Valve žali što je odbio developera koji je otkrio veliki propust na Steam platformi

Iako postoji već dugi niz godina, Valve i sada definitivno ume da napravi greške. Sada je načinio jednu zbog koje se mnogi kaju i koja će ih verovatno naterati da drugačije razmišljaju o svojim odlukama kada je bezbednost platforme u pitanju.

Takozvani “lov na bagove” organizuje gomila kompanija kako bi privukla nezavisne developere  koji bi tragali za propustima i za to bi dobijali dobru svotu novca.

Steam je jedna od takvih kompanija koja je takvim lovom nedavno izazvala kontroverzu jer je odbila developera koji je pronašao ne jedan, već dva velika propusta i zbog toga je haker ostao bez priznanja i nagrade.

Ali to što je jedan developer ostao bez nagrade je možda i najmanji problem od svih, jer je pre svega veliki značaj kod propusta koji postoji i na koji je upućeno. Da kojim slučajem haker nije imao dovoljno motivacije da progovori i nakon odbijanja, Steam bi i dalje nosio veliki propust koji ugrožava bezbednost mnogih.

Iz kompanije Valve je stiglo obaveštenje da se izuzetno kaju zbog pogrešne odluke koju su načinili i kako će dati sve od sebe kako se to ne bi ponovilo. Promenjena su pravila lova na bagove tako da sada svako ima pravo učestvovanja, a ujedno razmatra koje postupke da preduzme povodom sadašnje greške.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top