PC

Telltale Games vraćaju iz mrtvih

Jesen prošle godine je širu gejming javnost dočekala, na prvi pogled, iznenađujuća vest da se jedan od najuspešnijih modernih developera avantura, Telltale Games, zatvara.

Taj proces je i zvanično krenuo u novembru, kada se krenulo sa postupkom likvidacije firme.

Međutim, izgleda da neko želi da Telltale i dalje ostane kao brend u svetu igara. Taj neko je kompanija LCG Entertainment, koja je otkupila najveći deo aktiva firme. Ova firma će uskoro krenuti sa vraćanjem nekih od igara nazad u prodaju, koje su jedna po jedna uklanjane iz prodaje.

Ali, to nije sve, jer kako kažu iz nove uprave, na čelu sa Džejmijem Otilom, novi Telltale Games će nastaviti i da pravi igre, što po već postojećim licencama koje imaju, kao što su The Wolf Among Us i Batman, tako i sa nekim licencama kojima je istekao rok, ali na koje gledaju sa mogućnošću da ih produže. Sa druge strane, Walking Dead i Stranger Things su sada otpisani, jer su licence izgubljene i u tuđem vlasništvu.

Bivšim zaposlenima će biti ponuđena opcija da rade kao frilenseri, sa mogućnošću stalnog zaposlenja u budućnosti, za koju novi vlasnici kažu da je svetla, jer veruju da “klasične avanture i dalje imaju snažno mesto u industriji”.

Kako kažu, gledaće da ne ponove prethodne greške stare uprave, koja je napravila mnoge sjajne igre, ali je uzela i preveliki zalogaj koji nije mogla da sažvaće i zbog toga je došlo do gašenja firme.

Takođe je pomenuto da će klasični epizodni stil Telltale igara na neki način ostati, “ali i da će se baciti pogled na taj sistem, i videti kako može da se izmeni i odgovara onome što moderna publika želi”.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top