Mobile

Blizzard tužio Kineze zbog Warcraft plagijata

Da Kinezi vole da “pozajmljuju” intelektualno vlasništvo, patentee i tehnologiju, nije nikakva tajna, pa je tako i u svetu video igara, gde je kinesko tržište prenatrpano manje ili više uspešnim kompijama nekih igara.

Jedan od upadljivijih primera je igra Glorious Saga, čiji art (ne i sama igra) bukvalno 1/1 kopira WarCraft karaktere, oružjam, ikonice i druge stvari, kao što možete videti na par primera lika ispod. Čak je i glavna ikona igre asocijacija na kultni Orcs vs Humans art.

Izgleda da se Blizzardu ovo više smučilo, pa su rešili da tuže ove Kineze zbog ovoga, tačnije studio Sina Games, koji stoji iza igre. Tuženi su pred sudom u Kaliforniji (igra je dostupna i u SAD preko Google Store), i advokati kažu da je bukvalno sve kopirano iz WarCrafta, oa čak i zvukovi i predmeti.

Kako kažu, oni nisu ni prva ni poslednja firma koja koristi popularnost i prepoznatljivost WarCraft karaktera kako bi privukla publiku da zaigraju njihovu igru, i da će krenuti da progone sve koji ove rade već dugi niz godina.

Ispod, kao i na slici iznad, možete videti slike iz ove igre, koje sadrže očigledne karaktere kao što su Ragnaros, Arthas, Sylvanas i drugi.

Podsećamo, nedavno su tvorci Clicker Heroes izgubili pravo na sopstvenu igru zbog kineskih plagijatora.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top