Vesti

Sega Dreamcast slavi 20 godina postojanja

Vreme nezaustavljivo leti, a sada su stalan podsetnik postali i razni jubileji koje obeležavaju igre i konzole.

Nizu proslave se pridružila i čuvena  konzola Sega Dreamcast, koja beleži čitavih 20 godina od pojaviljivanja na zapadu. Dreamcast je došao kao naslednih omanulog Sega Saturna i to sa pristupačnijom cenom i fantastičnim (3D)igrama, poput Shenmue 1, Rez i Phantasy Star Online. Bila je prva konzola šeste generacije, i tada daleko ispred svog vremena, po ocenama mnogih.

Dreamcast je uživao dosta veću popularnost na zapadu nego u zemlji iz koje potiče, Japana, a sa sobom je doneo i niz inovacija,pa između ostalog važi i za prvu konzolu koja je imala direktni pristup internetu.

Sega je dosta naučila iz grešaka sa ranije spomenutim Saturnom, što se i vidi u Dreamcast slučaju, ali ono što je “ubilo” ovu odličnu konzolu je tajming.

U isto vreme kada se Dreamcast pojavio i kada je dobijao na zaletu, počela je marketinška kampanja za Playstation 2, naslednika originalnog Playstationa, sa još boljim tehničkim karakteristikama i igrama, što je raspršilo snove Dreamcast konzole.

Dreamcast, nažalost, nosi titulu jedne od najboljih konzola sa tragičnom sudbinom, a ujedno je i poslednja konzola koju nam je SEGA ikada donela.

Da li ste vi imali prilike da se igrate na Dreamcastu i koja je vaša omiljena igra sa nje?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top