Vesti

Još jedan Call of Duty igrač ide u zatvor zbog smrtonosnog “swattinga

Pojam takozvanog svatovanja(swatting) vam je verovatno poznat, to je neslana šala u kojoj “šaljivdžije” šalju specijalce na vrata strimera koji nisu ni svesni torture koja ih očekuje.

U većini slučajeva su strimeri završili sa modricama i nekim blažim prelomom, ali je bilo i fatalnih ishoda. Zbog smrti Endrua Finča, Tajler Beris je dobio čak 20 godina zatvora kao kaznu za smrtonosno swatovanje, a tužilaštvo i policija i dalje nastavljaju sa oštrim kaznama za one koji su u vezi sa tim slučajem.

Još jedna osoba ide u zatvor zbog ovoga, i u pitanju je takođe Call of Duty igrač, koji je učestvovao u gore spomenutom incidentu. Reč je o Kejsiju Vajneru, devetnaestogodišnjaku koji je u swatovanju učestvovao kao osoba koja je prosledila adresu Tajleru Berisu, koju je on potom naveo u lažnoj prijavi policiji.

Sud Vajnera tereti za saučesništvo i zbog toga je osuđen na 15 meseci zatvora, kao i na zabranu igranja video igara u periodu od dve godine nakon isteka zatvorske kazne.

Nadamo se da će ovo naučiti pameti ostale koji smišljaju ove neslane šale i da više neće biti nikakvih tragičnih ishoda.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top