PC

CoD: Modern Warfare će imati zvaničnu podršku za Miš/Tastaturu na konzolama

Jedna od svakako tabu tema kada su u pitanju konzole i kompetitivno igranje pucačina u prvom licu, jest upotreba miša i tastature na konzolama, kako bi se stekla prednost u odnosu na igrače koji igraju sa kontrolerom.

Ovo je često bilo osuđivano, pa čak i zabranjivano, ali kako cross-play postaje sve više stvar realnosti (što je pozitivna vest), i ovake stvari postaju sve više pitanje toga da li dozvoliti ili ne.

Activision je rešio da i igrači na konzolama mogu da imaju iste uslove kao i PC publika, te će u dolazećoj CoD: Modern Warfare beti, koja uključuje i cross-play između svih platformi (PlayStation 4, Xbox One i PC), igračima na konzolama zvaničnom podrškom biti omogućeno da, ukoliko žele, koriste miša i tastaturu.

CoD: Modern Warfare će biti prva igra gde je kros-igranje implementirano od samog starta, pa je samim tim tu i veliki broj opcija. Imaćete zajedničku listu prijatelja sa igračima na svim platformama, simboli će vam pokazati ko na kojoj platformi igra, kao i to koje inpute koristi (da li kontroler ili m/t).

Isto tako, moći ćete da birate lobije, u smislu da li želite da igrate samo sa ljudima koji imaju isti input uređaj kao i vi, ili pak u miks lobiju, gde su i oni sa kontrolerima i oni sa m/t.

Kros-igranje će biti dostupno u svim modovima, osim u Ranked, kao i u kompetitivnom turnirskom igranju.

Kros-igranje je protekle dve godine bilo nešto što je veoma zamerano Soniju, koji je odbijao da PS4 otvori za isti, ali su onda Fortnite i Rocket League probili led i time je počela nova era onlajn igranja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top