Gadgets

AMD održao prezentaciju EPYC procesora u Rimu

Do pre mesec i po dana, kada je lansiran, AMD EPYC procesor je bio poznat pod kodnim imenom “Rome”. U skladu sa tim, AMD je danas u Rimu održao partnersku konferenciju koja je poslužila i kao evropska premijera novog serverskog procesora i kao prilika da se javnost informiše o neverovatno ekspanziji ekosistema EPYC procesora i korisnika koji su ga počeli implementirati u svoje velike biznise.

Dell Technologies je lansirao pet novih DELL EMC PowerEdge serverskih platformi pokretanih AMD EPYC procesorima druge generacije. Ove platforme su dizajnirane „od nule“ i optimizovane su za podršku naprednih mogućnosti AMD EPYC procesora druge generacije, uključujući i PCI Epxress 4.0

IBM Cloud je demonstrirao kako AMD EPYC procesori druge generacije obezbeđuju da kompanija ispuni specifične zahteve svojih klijenata iz domena analitike velikih podataka, a sve zahvaljujući masivnom memorijskom protoku i podršci za PCI Express 4.0. IBM će podeliti više podataka i detalja na sopstvenom partnerskom događaju iduće godine.

Nokia je pokazala kako druga generacija EPYC procesora ubrzava njihov „Cloud Packet Core System“, što mrežnim provajderima pomaže u okviru 5G mreže. Tokom testiranja Nokia je otkrila da njihov CPCS u kombinaciji sa EPYC procesorima druge generacije omogućava 2x ubrzanje paketnog protoka, poređeno sa prethodnim rešenjima.

ATOS je objavio da se zahvaljujući upotrebi druge generacije AMD EPYC procesora, efikasnija upotreba superkompjuterskih resursa u okvirima francuske naučne zajednice značajno povećala, što je iniciralo da Atos krene u razvoj prvog vodeno hlađenog servera za superkompjuterske klastere. S druge strane, to je navelo AMD da proizvede potpuno novi model EPYC procesora druge generacije, koji je upravo namenjen vodeno-hlađenim serverima – EPYC 7H12.

TSMC – najveći svetski proizvođač mikroprocesora, je objavio implementaciju druge generacije AMD EPYC procesora u svoje superkompjuterske klastere namenjene istraživanju i razvoju novih proizvodnih tehnoloških procesa nakon 7 nanometara.

Supermicro je lansirao portfolio najnovijih serverkih rešenja serije “H12”, koji su dostupni odmah danas i donose podršku za PCI Express 4.0. Krajem godine stižu i modeli iz Ultra i GPU linije.

AMD-ov stariji potpredsednik i generalni menadžer EPYC poslovne divizije, Forest Norod, je istako da je kompanija izuzetno srećna, počastvovana i ohrabrena masivnom podrškom i poverenjem koje su najveća industrijska imena pokazala ka EPYC procesorima druge generacije. „Mi nastavljamo da unapređujemo EPYC procesor i ushićeni smo podrškom kompletnog ekosistema softverskih, hardverskih i proizvođača kompletnih rešenja i cloud servisa, koji su u EPYC procesoru pronašli rešenje za svoje najnaprednije i najkompleksnije proizvode.“

AMD je objavio da je EPYC procesor druge generacije nastavio da obara rekorde i cifra od 80 svetskih rekorda je u prethodnih četrdeset dana uvećana na preko 100 svetskih rekorda u različitim sferama primene serverskih procesora. Na taj način AMD je još jednom potvrdio da je EPYC procesor druge generacije, najbrži procesor na planeti danas.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top