PC

Ubisoft objavio da će stati na put DDoS napadima na R6 Siege servere

Kompanija Ubisoft je od pucačine Rainbow Six Siege napravila fantastičnu igru koja je od slabog interesovanja na početku sada dostigla čak 50 miliona igrača.

U prethodnim godinama je znatno obogaćivan sadržaj igre, kao i pravila, stabilnost servera, i drugo, ali to ne znači da se sa radom ne staje.

Međutim, Rainbow Six Siege u ovim nedeljama beleži dosta drugih problema, koje izazivaju nesavesni igrači, izvođenjem DDoS napada na servere igre.

DDoS napadi su počeli kada je Ubisoft resetovao rankove na tabelama, pa su igrači koji ne žele da igraju pošteno krenuli da na drugi način dostignu sam vrh.

Ovi napadi dovode do toga da server ne funkcioniše pravilo, što izaziva ogroman lag kod igrača i niz drugih problema u mečevima, zbog čega mnogi igrači napuštaju iste i dobijaju kaznene poene zbog toga, a igrač koji stoji iza DDoS napada dobija dosta poena koji mu pomažu da se plasira sve bolje.

Ovaj način sticanja poena se zove DDoS boosting i nekima to već toliko dobro ide, da su krenuli da iznajmljuju svoje usluge DDoS napada kako bi zaradili novac i pomogli drugim igračima da steknu nezaslužene poene.

Problemi ove prirode su izazvali pravi haos na forumima širom interneta i to je doprlo do same kompanije, koja je objavila prvi niz mera. Ubisoft za sada planira da pošalje cease&desist pisma kako bi legalnim putem primorala  napadače da prestanu sa tom praksom.

Lepo je videti da se nešto preduzelo, ali mislimo da će francuska kompanija morati da bude oštrija ako želi da što pre reši ovaj problem. Može početi sa banovanjem igrača koji su preko DDoS napada stekli poene ili da jednostavno ne kažnjavaju one koji iz meča izlaze zbog takvih problema.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top