Mobile

Pokemon GO na godišnjici zabeležio neverovatno veliku popularnost

Čuveni Pokemon GO i nakon tri godine postojanja nastavlja da oduševljava zajednicu igrača i Pokemon fanova.

Ova mobilna igra je ubrzo po pojavljivanju u avgustu 2016. godine izgubila značajan deo igrača, ali je Niatic nastavio sa dodavanjem novina i Pokemona, što je krenulo da vraća interesovanje starim i privlači nove igrače, pa je tako igra praktično tokom čitavog svog postojanja u samom vrhu kada je u pitanju profit.

Pokemon GO je prošlog meseca zabeležio popularnost ravnu onoj sa premijernog pojavljivanja. Ove podatke otkriva firma SuperData, koja se bavi prikupljanjem važnih statističkih podataka iz industrije video igara.

SuperData otkriva da je Pokemon GO Niaticu u avgustu doneo čak 176 miliona dolara profita. Najveću zaslugu imaju razni sezonski događaji koji su se održavali u igri, a tu je bilo i obeležavanje treće godišnjice od izlaska.

Sa ovom zaradom, Pokemon GO je ubedljivo prva igra kada su mobilni uređaji u pitanju, a ostali naslovi koji se mogu pohvaliti odličnom zaradom su Honour of Kings, Fate/Grand Order i slični, a Fortnajta nema ni u prvih 10 mobilnih igara, ali zato i dalje dominira zaradom kada su konzole u pitanju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top