PC

Jedan rekord u igri Quake oboren nakon 17 godina

Quake je kultna franšiza iz velikog broja razloga, ali je svakako glavni onaj jer predstavlja serijal koji je obeležio čitavu jednu generaciju šutera i verovatno ga možemo nazvati čak i prvom pravom esport igrom na svetu, rame uz rame sa StarCraft 1.

Zbog te činjenice se mnogi vraćaju ovom naslovu i nakon 23 godina od njegovog pojavljivanja, uglavnom zbog “spidraninga” i obaranja starih rekorda.

Na zalasku ovog leta je, nakon čitavih 17. godina, konačno oboren rekord u igri Quake vezan za prelazak prve misije i prve mape, što je u zajednici poznato kao E1M1.

Rekord je oboren na godišnjem takmičenju speedrunera u humanitarne svrhe, koje okuplja događaj zvani Summer Games Done Quick. Iako prvobitno niko nije ispratio to obaranje rekorda, jutjuber Karl Jobst se u videu od pola sata pozabavio dizajnom ove igre i svim mukotrpnim radom koji je bio potreban za obaranje rekorda starog celih 17 godina.

Video je stvarno odlično odrađen i ako ste fan igre Quake ili zaljubljenik u speedrun umeća preporučujemo vam da odgledate video ispod.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top