Mobile

Mario Kart Tour preuzet preko 20 miliona puta za svega jedan dan

Osim za Nintendo uređaje, istoimena japanska kompanija ume da periodično izbaci neki novi naslov i za mobilne uređaje(Android i iOS), ovoga puta se radi o Mario Kart Tour.

Ova trkačina je odmah po izlasku privukla gomilu igrača i ona je zabeležila preko 20 miliona preuzimanja za svega 24 sata, čime je premašen broj preuzimanja koji je imao Pokemon GO.

Mario Kart Tour već sada nosi titulu Nintendo igre sa najviše preuzimanja na mobilnim uređajima, čemu treba zahvaliti promociji igre na Apple i Play prodavnicama, čime je bilo moguće prijaviti se za obaveštenje o pojavljivanju igre. To je definitivno pomoglo da se dostigne ogroman broj preuzimanja.

Ipak, ovaj naslov nije toliko uspešan na jednom drugom polju.

Kada se pogleda ostvarena zarada za sličan period, Mario Kart Tour je ostvario “samo” milion dolara profita, što jeste dobra suma ali je znatno manja u odmosu na Super Mario Run i Fire Emblem Heroes, koji su pojedinačno uzeli 4 miliona dolara za 24 sata.

Ono što je verovatno odbilo igrače od toga da ulože svoj teško zarađeni novac u Mario Kart Tour jesu užasne mikrotransakcije. Iako je igra reklamirana kao free to play, brojni sadržaj je zapravo zaključan iza propusnice koja svakog meseca košta 5$ i sa njom otključavate ostali sadržaj. To nije jedini problem sa mikrotransakcijama, jer postoji još dosta dodataka koji se mogu kupiti za dodatne novce i oni ujedno i daju prednost prilikom trkanja, što čini Mario Kart Tour prilično lošim.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top