PC

Francuski strimeri prikupili 3,5 miliona evra donacija za 48h, čestitao im i francuski predsednik

Da zajednice igrača umeju da naprave neke zaista divne stvari, nije nikakva tajna, i bezbroj puta su pokazali da kada se udruže, sve je moguće.

Donacije i pomoć onima kojima je potrebna je nešto što redovno viđamo u gejming svetu, od pojedinaca, preko akcija koje organizuju zajednice.

Možda je verovatno najpoznatiji primer Games Done Quick festival, koji dva puta godišnje organizuje takmičenja u brzom prelaženju igara, a sve u cilju prikupljanja donacija za  ljude kojima su potrebne.

Jednako važno mesto u svetu gejmera koji doniraju novac imaju i dva francuska strimera, Zerator i Dach, koji svake godine organizuju dvodnevni događaj pod imenom ZEvent, u kome učestvuje veliki broj francuskih strimera i čiji je cilj da se prikupe donacije za određeni cilj, a ove godine je to bio Institut Paster.

Ono po čemu je ovogodišnja akcija bila posebna jeste to što je zvanično oboren rekord prikljenog novca u dobrotvorne svrhe putem strima, jer je za 48 sati sakupljeno neverovatnih 3 i po miliona evra. Među onima koji su donirali, istakao se popularni Fortnite strimer Ninja, koji je dao neverovatnih 26 000 evra.

Zaista divna akcija, i sjajni rezultati, koji su očigledno imali dovoljno velik odjek u Francuskoj, da je čak i sam predsednik Makron lično podelio akciju i čestitao svima, što možete videti na tvitu ispod.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top