PlayStation 4

Nova Sony konzola i zvanično nosi naziv PlayStation 5, dolazi na praznike 2020. godine sa novim kontrolerom!

Džim Rajan, predsednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainment (SIE), danas je objavio zvanični blog na PlayStation sajtu gde potvrđuje ono što smo praktično odavno znali – nova Sony konzola nosi naziv  PlayStation 5 i dolazi u isto vreme kad i Xbox Scarlett, odnosno na praznike naredne godine, što je novembar/decembar period.

Zajedno sa novom konzolom, stiže i novi kontroler, koji sa sobom donosi dve ključne promene.

Jedna je “haptic feedback”, tehnologija koju Steam kontroler već poseduje, i koja će zameniti klasičnu vibraciju koju ima DualShock 4, i koja omogućava širok spektar povratnih informacija, odnosno drugačije će se džojstik ponašati kada udarite u zid tokom trke ili recimo kada šutnete loptu na fudbalskom terenu, pa čak i drugačiji osećaj ukoliko ste u blatnjavom delu terena u odnosu na travnati deo.

Druga novina su adaptivni okidači, koji će se nalaziti na (L2/R2). Developeri će moći da programiraju osećaj koji će ovi tasteri stvarati, da li će biti lagani na dodir ili će biti teško i intenzivno pritisnuti ih, recimo. Ideja je da se tasteri drugačije ponašaju u odnosu na to da li recimo ispaljujete strelu njima ili ubrzavate vozilo po kršnom terenu.

Sve u svemu, sve ovo deluje uzbudljivo, ali ostaje nam naravno i ono glavno – da konačno zapravo i vidimo nove konzole!

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top