PC

Xbox One zabeležio dosta slabu zaradu u prethodnom kvartalu

Kako se približavamo smeni generacija konzola, tako je sasvim normalno videti pad u prodaji trenutne generacije, a kada je u pitanju Majkrosoftova konzola pad je definitivno značajan.

Slaba zarada se beleži pre svega po pitanju hardvera, gde je najviše pažnje privukla light verzija Xbox One konzole, ali ni to nije nešto preterano, pošto je ukupni rast u poređenju sa istim periodom za prošlu godinu svega 1%.

Najveći deo profita leži na digitalnom sadržaju, kao što su video igre, gde je Gears 5 privukao najviše pažnje i zabeležio preko 3 miliona igrača samo tokom prvog vikenda.

Drugi važan deo zarade kod Majkrosofta u gejming segmentu jeste Xbox Game Pass servis koji je ove godine dosta dobio na popularnosti, pogotovu što ga je moguće koristiti i na PC-u.

Nadamo se da Majkrosoft donosi velike stvari sa Xbox Scarlett i da će to privući nove korisnike.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top