PC

Milijarder angažovao softverskog inženjera zbog njegovih StarCraft veština

Protekla decenija je pokazala da je esport i te kako budućnost takmičarskog šoubiznisa i da su veoma unosna opcija za karijeru, ukoliko ste naravno vrhunski igrač koji može to da potkrepi rezultatima.

Međutim, problem kod esporta često biva taj da kada vam se karijera završi (kasne dvadesete), često mnogi igrači koji nisu bili u samom vrhu dolaze u situaciju da ne znaju kako i šta dalje da rade.

Ali, da se umešnost u igrama ceni, pokazao je i kanadski milijarder Tobijas Litke, koji je nedavno penzionisanom StarCraft 2 pro igraču SeleCT, ponudio praksu i potencijalni posao softverskog inženjera, nakon što se ovaj preko Tvitera raspitivao da li neko zna za otvorenu poziciju, što možete videti ispod.

Južnokorejac SeleCT je jedan od najboljih StarCraft 2 igrača iz rane faze ove igre s početka odlazeće decenije, te i dan danas važi za legednu StarCrafta i jednog od najboljih Terran igrača, iako se igrom ne bavi takmičarski već dobrih 5-6 godina.

Tobijas je rekao da će ga zaposliti u Shopify programu prakse bez ikakve potrebe da mu šalje CV, “jer su njegova postignuća u StarCraft 2 dovoljan CV”.

Tobi se posle javio i na Reddit temi koja je govorila o ovome, gde je rekao da smatra da je jedna takva posvećenost i uspeh u igri kao što je StarCraft 2 sama po sebi dokaz nečijih kvaliteta i više nego diploma, te da je siguran da takve osobe lako postižu uspehe i na drugim poljima.

Tobi je inače i sam veliki fan StarCraft 2, pa nije ni čudo da prati mnoge velike zvezde ove igre.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top