PC

UbiSoft u finansijskoj rupi nakon Breakpoint fijaska i odlaganja igara

Najnovija igra francuskog gejming giganta, Ghost Recon: Breakpoint, je pretrpela težak neuspeh, kako u komercijalnom, tako i u kritičkom smislu, pa je i sam UbiSoft prošle nedelje priznao da je ona za njih “teško razočarenje”.

To je rezultiralo i odlaganjem tri planirana velika naslova, kako bi se razmislilo o procesu razvoja ovih igara i osiguralo da se ne ponove iste greške.

Na žalost po akcionare ove kompanije, sve ovo je dovelo do teškog udarca na proft kompanije, pa su vrednosti akcija u petak opale za čak 16%, a projektovan prihod do kraja ove fiskalne godine (mart 2020) je sada smanjen za više od trećine, na 1,45 milijarde evra, umesto planiranih 2,3 milijarde.

Izvršni direktor i jedan od osnivača UbiSofta, Iv Giljemot (Yves Guillemot), je rekao da su svesni da je igra odbijena od velikog broja članova zajednice i da nisu srećni što su njihove greške dovele do gubitka u narednom periodu, ali i dodaje da će im ovo “omogućiti da dobro analiziraju svoj rad i unesu promene u proces razvoja igara, te nađu nove formule i identitet za njihove igre i gejmple, kako bi povratili poverenje igrača”.

Ostaje nam da sačkemo odložene igre i vidimo da li će im to i uspeti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top