PC

CoD: Modern Warfare američki ratni zločin proglasio ruskim

Utisci se još uvek lagano sležu po pitanju najnovije Call of Duty igre, koja je izašla pre par dana, a našu recenziju ćete moći da čitate u novebarskom broju časopisa Play!Zine, koji će se pojaviti za oko nedelju dana.

U međuvremenu, kampanja igre je već dobila određenje kritike po pitanju pristrasnosti priče, a bogme i po otvorenom lažirannju istorije.

Tako je jedan momenat u igri, poznat kao u istoriji kao “Auto-put smrti”. U pitanju je stvarni događaj koji se desio za vreme Zalivskog rata, kada su savezničke snage na čelu sa SAD bombardovale vojsku Iraka u povlačenju, pri čemu je stradalo najmanje 1500 ljudi, a prema nekim navodima, ta kolona je uključivala i izbeglice i druge civile, a ne samo vojsku.

Događaj je svakako kontroverzan, i za mnoge je u pitanju čist ratni zločin i prekomerna upotreba sile.

Isti ovaj događaj se pominje i u novom CoD: Modern Warfare, ali ovoga puta igra okrivljuje Ruse za ovaj događaj, kao što možete videti ispod.

Imajući u vidu da se već zna da Activision plaća novac američkim proizvođačima oružja, kako bi se ista u originalnu pojavila u igru, nije nemoguće da i vojska SAD ima direktan uticaj na to šta može, a šta ne može da se pojavi u video-igrama napravljenim u SAD, baš kao što postoji i odeljenje za Holivud. 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top