PC

Kupite odabrani AMD proizvod i dobijate Borderlands 3, Ghost Recon: Breakpoint ili The Outer Worlds!

Saradnja između developera igara i dizajnera grafičkih kartica i procesora je neminovni proces koji obezbeđuje kvalitetne i dobro optimizovane naslove za PC. Svet modernih hardverskih tehnologija, kompleksnih CPU-ova i GPU-ova, odnosno naprednih grafičkih API-a niskog nivoa, zahteva ozbiljno i prevashodno vremenski zahtevno angažovanje programerskih resursa bilo kog razvojnog studija, bez obzira na veličinu.

Kooperacija sa inženjerskom podrškom koju pružaju AMD-ovi programerski timovi, drastično ubrzava razvoj igara i implementaciju najnovijih i najmodernijih grafičkih tehnologija kao što su asinhroni šejderi, varijabilno osvežavanje uz HDR mastering na samom GPU-u (FreeSync 2 HDR), dinamičko izoštravanje kontrastnih detalja (Radeon Image Sharpening),itd…

Obzorom na AMD-ovu filozofiju i dugogodišnji OpenGPU program, sve optimizacije su u potpunosti transparentne i oslonjene na standardne API-e, i u zavisnosti od nivoa podrške na hardverskom nivou, doneće benefite svima, bez obzira na tip GPU-a koji koriste. Svakako, maksimalno će iskoristiti sirovu procesorsku snagu Radeon GPU-ova, što je u ostalom i definicija „optimizacije“.

No, još jedan efekat saradnje između programera igara i programera drajvera i dizajnera GPU-ova, jeste u tome što na kraju ti naslovi čija je optimizacija potpomognuta angažovanjem dodatnih inženjerskih timova iz AMD-a, dođu u program poklanjanja kupcima AMD-ovih procesora i grafičkih kartica!

Trenutno AMD poklanja do čak tri vrhunske „AAA“ hit igre: Borderlands 2, Ghost Recon: Breakpoint, The Outer Worlds! Kupci odabranih „Polaris“ (svi sem RX 550 i 560), odnosno „Navi“ GPU-ova dobijaju jednu hit igru u izboru između Borderlands 3 i Ghost Recon: Breakpoint. Kupci Ryzen 7 procesora serije 2000, kao i modela Ryzen 5 3600X i Ryzen 7 3700X, iz treće generacije, mogu da biraju između „The Outer Worlds“ i „Borderlands 3“. Kupci Ryzen 9 3900X i Ryzen 7 3800X ne moraju da biraju, jer na poklon dobijaju oba ova naslova! Pored samih igara, AMD poklanja i neke zanimljive „iteme“ u ovim naslovima, a više detalja o ovoj globalnoj akciji poklanjanja može se naći na zvaničnoj AMD-ovoj stranici.

Ono što je svakako neizostavno napomenuti, jeste da se poklanjanje ovih veoma vrednih igara, odnosno digitalnih ključeva za njihovo aktiviranje na najpopularnijim servisima digitalne distribucije, vrši isključivo kroz mrežu AMD-ovih odabranih, zvaničnih partnera. Tako da nije svejedno gde ćete kupiti neku od pobrojanih komponenti, te se pre kupovine valja raspitati da li je prodavac uključen u zvanični AMD-ov partnerski program. Takođe, da bi se dobio sam ključ za aktiviranje igre, sistem aktivacije će pre generisanja ključa proveriti da li je u korisnikovom računaru instalirana kupljena komponenta.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top