Kolumne

Dnevnici Azerota – BLIZZCON 2019 – Pukovnik ili Pokojnik

Elem, dobismo i raspored ovogodišnjeg Blizzcon-a i pravo je vreme da napravimo jednu sveopštu prognozu šta nas čeka i kako će sve da se odigra.
Za neke stvari ne treba biti Miloš Tarabić pa da vam budu jasne. Posle prošlogodišnjeg „mobile fijaska“, štucanja i sveopšte hajke na BfA ekspanziju i zaključno sa celom Hong Kong zbrkom, jasno je da ovaj Blizzcon mora biti najveći ikada ili Blizzarda neće ni biti. Osim toga, zgodno su predhodnih par dana počele da „cure“ informacije pa tako imamo gotovo 100% siguran leak za Diablo 4. Osim toga, šuška se sve glasnije da se radi i na Diablo 2 remasterovanoj verziji. Naravno postoje neke indicijie i o Overwatch 2 naslovu i naravno vreme je za najavu nove WoW ekspanzije. No krenimo redom.
Diablo:
Gotovo sigurno dobijamo veliku najavu za Diablo 4. Osim toga, vrlo verovatno ćemo imati najavu za D2 remaster i naravno, hteli mi to ili ne, dobićemo datum izlaska Diablo Immortal naslova.
Starcraft:
Poslednjih godina ništa revolucionarno se nije dešavalo kada je reč o SC franšizi. Izgleda da se SC pretvorio u poligon za testiranje Blizzardove AI mašinerije. Uzimajući sve u obzir, ne očekujem nikakvu bitnu najavu u SC univerzumu osim možda novog Commandera. Eventualno neki upliv u mobile svet, ali to je jaaaako jako nategnuto.
Heartstone:
Ovde neće biti nekih velikih iznenađenja. Najverovatnije nas čeka najava nove ekspanzije i gomila novih karata. Osim toga, teško da će nešto bitnije da se desi. Da, u ovom sektoru lebdi ta neprijatnost oko HK situacije ali o tome malo kasnije.
Overwatch
Overwatch je pre 3 godine bio bukvalno Blizzardov kec iz rukava. Može li na ovom Blizzconu da se desi nešto slično? Moguće je. Overwatch je prošao svoj zenit i pravo je vreme za neko osveženje. I prema glasinama koje kruže svetim mestom koje se zove internet, možemo očekivati najavu nove Overwatch igre. Istini za volju to bi bila dobra stvar pa još ako bi imao i neki „kampanjski deo“ eto nama Titana u nekom čudnom obliku i sa 200 godina zakašnjenja.
Heroes of the Storm
Jedino što bi ovde bilo vredno pomena je najava oživljavanja zvanične podrške za HotS esports koji je praktično “ugašen” prošle godine. Pored toga, verovatno ćemo imati predstavljanje još jednog ili dva heroja i to je to.
Warcraft
Eh Warcraft. Ovde može svašta da se desi. Dobro, najava nove ekspanzije je više nego sigurna. Ali da li je to sve? Pa mislim da nije. Prvo, biće još koječega vezanog za tekuću ekspanziju. Da li ćemo imati patch 8.3.5? Šanse rastu iz dana u dan. Imajući u vidu da je trend ove ekspanzije da .5 zakrpe mnogo utiču na priču, za očekivati je svašta. Osim toga, nova WoW ekspanzija može da nam donese i najavu nove hero klase i ovo je ekskluzivna pretpostavka vašeg autora. Behold Mountain King. Velike su indicije da će Lich King (ili queen) igrati bitnu ulogu u nastavku priče. Lich King gravitira ka Northrendu. Northrend je dom upravo mountain kingova koji su spasili Muradina. Pa što da ne.
Pored aktuelnog WoWa, očekujemo neku vrstu road mape za WoW Classic. Da li će biti drugih classic ekspanzija, da li će biti (i šta će biti) classic+? Mnogo pitanja, koja očekuju neku vrstu smernice ili odgovora.
Na kraju tu je i W3 reforged. Datum leto 2019. je očigledno pogrešan. Beta samo što nije počela i s pravom se nadamo da ćemo uskoro dobiti igru live.

I na kraju Heartstone report.
Mislim da ćemo imati veliko obraćanje od strane J. Allana Bracka koje će se ticati HK situacije. Ne očekujem neko posipanje pepelom i neki patetički govor, ali neki razuman govor i možda i otklon od odluke, pa možda i preinačivanje same kazne (ponovo) čini mi se veoma mogućim. Zašto? Mislim da ako se ne desi nešto slično, steći će se uslov da se problem gura pod tepih i samim tim indirektno peru ruke. Sa druge strane, ako se obraćanje desi, imaćemo svojevrstan „damage control“ (naravno ako se dobro uradi) koji bi mogao da služi kao statement za sve slične situacije koje bi se mogle desiti generalno u gejmingu.

Bilo kako bilo, Blizzcon je iza ćoška i uzbuđenja neće nedostajati. Neće nedostajati ni iznenađenja, a mi se nadamo da će pozitivna preovladati.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top