PC

Dota 2 dostigla najmanji broj igrača još od januara 2014. godine

Prošlo je leto, prošao je The International, pa se tako i hajp oko Dota 2 tradicionalno spustio na najniži nivo u godini, ali ovoga puta je taj nivo zaista jako nisko, i zapravo – nikada nije bio niži u poslednjih gotovo šest godina, još od januara 2014. godine.

Naime, u oktobru je u proseku Dotu 2 igralo oko 395 000 igrača u svakom trenutku, dok je najveći “peak” bio 740 000. Ovo bi bile sjajne brojke za praktično bilo koji studio i njihovu igru, ali ne i za jednu od igara koja bi trebalo da bude neverovatno popularni esport naslov.

Kao što vidite na tabeli dole, brojke su početkom godine bile veoma visoke, pre svega zahvaljujući Dota Auto Chess, ali sada su se te Auto Cheess igre odvojile u nekoliko nezavisnih naslova, pa je Dota 2 opet postala samo “čista” moba.

Da li će ovaj pad  popularnosti slavne mobe postati kontinuitet u narednom pepriodu ili je u pitanju samo prolazni trend? To nam ostaje da vidimo u narednim mesecima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top