Opisi

REVIEW: Men of War Assault Squad 2 – Cold War

Ovaj tekst je originalno izašao u 130. oktobarskom broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Jao, nemojte više molim vas. Posle čitave večnosti, ponadao sam se da ću odigrati dobar RTS, ali moša. Da razjasnimo jednu stvar. Hladni rat je uvek bio političko nadmudrivanje. I kada neko pokušava da mi proda sadržaj koji se bavi fiktivnim obračunom zasnovanim na stvarnoj istoriji, onda očekujem da mi se objasni kako, šta i zašto. Ovde to nikako nije slučaj i zaista zvuči skoro uvredljivo izdati igru koja kaže „evo igraj se rata između Amera i Sovjeta u vreme Hladnog rata“. I to je to…


Inače, ovo je ekspanzija za Assault Squad 2 koji je izašao pre 5 godina. I znajući da je „original“ bio super, očekivao sam barem natprosečnu zabavu. Ali avaj… Kao što neko reče „ovde problemi nisu samo tehničke prirode“. Ono što je krasilo originalnu igru jeste vojni mikromenadžment koji je bio na zavidnom nivou. Naime, borbu ste počinjali sa „prvom fazom“ pojačanja, i u zavisnosti od uspeha na bojnom polju, dobijali biste pristup rezervama. Ovde je to preterano zakomplikovano i previše isparčano pa možete da se nađete u situaciji da imate dovoljno poena da ubacite sveže snage u borbu, ali nećete moći, jer ste „u fazi 3“, a želite trupe iz „faze 5“. Bez veze i potrebe.

Sledeća stvar je problematičan AI protivnika. Kada kažem problematičan mislim „freaking nenormalno jak“. Ako igrate misiju koja se zasniva na kontrolisanju jedne tačke od interesa i ako je AI zaposedne prvi tu vam je kraj. Graniči se sa nemogućim da je preotmete. Jednostavno, AI pešadija kao da ima plot armor i tenkovi su neljudski (hehe neljudski) precizni. Ako kojim slučajem uspete da prvi zauzmete kotu, pobedićete ako uspete da odbijete strašne napade AI pešadije. To je manje teško, ali brutalno zahtevno. Čini se kao da AI ima neograničen pristup pojačanjima, što je blago rečeno frustrirajuće.

Da ne bude sve crno evo i malo sivog. Multiplejer.  Kada se umorite od „problematične kampanje“, uskočite u onlajn multiplejer, koji će eliminisati većinu tehničkih problema. Mape su mnogo bolje i sa više pozicija koje treba da se kontrolišu i to dodaje jedan novi nivo taktičko-strategijskom nadmudrivanju između igrača.
I na kraju dolazimo do najvećeg problema. Čak i da je ovo super ekspanzija i da nema preterano mnogo problema, cena je previsoka. Dodajte tome da postoji free to play mod, koji dodaje Cold War eru, i dobijate kompletan paket za obilaženje.

Preporuka, ako već igrate igre ovog tipa, onda lepo reinstalirajte World in Conflict i poštedite sebe ove besmislice. Uštedećete pare, a i živce.

AUTOR: Borislav Lalović

Igru za potrebe opisa ustupio Evolve

Men of War Assault Squad 2 - Cold War

3.9

39

3.9/10

Za:

  • Ipak je RTS.
  • Onlajn multiplejer.

Protiv:

  • Loša premisa.
  • Nikakva priča.
  • Previše nasumično.
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top