Vesti

Pronađena najstarija verzija Sonica CD-a iz 1992. godine

Legendarni Sonic je prvi put ugledao svetlost dana juna 1991. godine za Sega Mega Drive, ali da li ste znali jednu ne toliko poznatu činjenicu da je Sega Mega imala i dodatak za CD medij?

U pitanju je dodatak koji je nosio naziv Sega CD/Mega-Cd, u zavisnosti od regiona, i u pitanju je “nadogradnja” koja se povezivala sa osnovnom konzolom, i koja je igračima omogućila da igraju igre i sa CD-ea na Segi! Kako je to izgledalo, vidite na slici iznad.

I Sonic the Hedgehog je imao svoju CD verziju, koja se pojavila septembra 1993. godine, ali je neko ovih dana uspeo da otkrije zaboravljeni i izgubljeni primerak Sonic CD iz 1992. godine!

Napravljen specijalno za Yuusei Sega World događaj, u pitanju je prvo javno pojavljivanje Sonica na CD-u u istoriji, gotovo godinu dana stariji od konačne verzije. Na sebi je sadržao neke demo nivoe koji su služili za prezentaciju igre, a takođe je služio i kao rana “preview” kopija koja se davala novinarima.

Smatralo se da je ova verzija igre izgubljlena sve do pre par dana, kada je 26. oktobra neko iskopao jedan očuvani primerak, koji sadrži i par muzičkih tema za koje se mislilo da su izgubljene, kao što je i ova koju možete čuti ispod.

Više detalja o ovoj pronađenoj verziji, možete pročitati na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top