Mobile

Strimovanje igara iz oblaka naredne godine dolazi na Xbox Game Pass

Mnoge velike kompanije se već uveliko pripremaju da u rad puste svoje servise koji igračima omogućavaju da strimuju igre putem clouda, poput Google Stadia, a Majkrosoft je sada objavio kada planira da u rad pusti svoj servis.

Servis je nazvan Project xCloud i po funkcionisanju je sličan ostalim servisima te vrste, odnosno video igre se pokreću na udaljenim mašinama i to se istovremeno direktno prenosi na igračev ekran, bilo da se radi o mobilnom telefonu ili računaru koji nema hardver za pokretanje igara.

Ono što u samom startu čini Project xCloud je to da će biti direktno integrisan u odlični Xbox Game Pass servisa i pretplatnici će samim tim da biraju da li će igre igrati putem oblaka ili lokalno, i to bez ikakve dodatne nadoknade, što je stvarno odlična vest za sadašnje ali i buduće pretplatnike.

Ovaj striming servis je već sada dostupan određenim korisnicima Android uređaja u vidu test verzije, a naredne godine će postati potpuno dostupan za Windows računare i Xbox Game Pass pretplatnike.

Kao što smo već napomenuli u pitanju je daleko bolja ponuda nego kod Google Stadia, pošto Game Pass po istoj ceni nudi cloud striming uz gomilu fantastičnih igara, dok je kod Stadia svega par naslova besplatno i ostatak se mora kupiti po punoj ceni.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top