PC

Oculus je kupio kreatore Beat Sabera

Kada pričamo o igrama virtualne realnosti, svakako jedan od većih hitova je bio naslov Beat Saber, koji je upravo to što mu i ime kaže, igra ritma u kojoj đuskate i jurite ritam tako što udarate svetlosnim sabljama po blokovima koji vam dolaze u susret.

Igru je napravio studio Beat Games, i večeras nam je stigla vest da je isti kupljen od strane kompanije Fejsbuk, odnosno VR firme Oculus, koja je u vlasništvu Fejsbuka.

Beat Games će nastaviti da nezavisno posluje iz Praga, ali će sada Oculus pružiti maksimalnu podrušku da sve to dovedu na jedan viši nivo, i kako kažu “zajedno približe VR iskustvo još širem broju ljudi i podignu ga u nove visine”, u šta se svakako odlično uklapa i novi VR set, Oculus Quest.

Kako kažu, obe strane su svesne da je Beat Saber tek zagrebao površinu onoga što je sve moguće sa samom igrom i VR-om, i da se sprema veliki broj novih modova, povezanosti sa socijalnim mrežama, nove muzike i drugih stvari.

Zvanično obaveštenje možete pročitati na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top