PC

Runescape igrač otkrio bag koji je mogao uništiti čitavu ekonomiju igre

Odnos studija prema svojim igračima u industriji video igara je različit, neki ih vređaju, a neke ih stavljaju u povlašćen položaj. Istina je da se nikada ne zna kada će upravo ti igrači moći da sačuvaju tu igru u koju su uložili sate i sate igranja.

Tako je jedan Runescape igrač, poznat kao Rendi, sačuvao ekonomiju igre netaknutom kroz otkrivenje baga kojim se vrši dupliranje predmeta u vlasništvu igrača. Bag funkcioniše tako što se namerno obori server istog momenta kada se razmena predmeta izvrši, a u tom slučaju se igračev napredak vraća 15 minuta pre “pucanja” servera i tada se isti predmet duplira.

Oni koji su otkrili postojanje greške u sistemu bi obarali server tako što bi veliki broj igrača doveo u jednu zonu i onda bi oni krenuli da spamuju razne akcije. Na svu sreću, igrač koji je ovo otkrio je to ubrzo prijavio razvojnom timu i oni su rešili problem, tako da se ta greška više ne može koristiti za dupliranje predmeta, što bi definitivno poremetilo ekonomiju igre.

Podsetimo se samo priče od pre par nedelja, kada je Bethesda banovala igrača iz Fallout 76 koji je bio glavni za pronalaženje bagova i grešaka u igri, a ujedno je i kreirao razne alatke koje su pomogle ostalima. Nadamo se da developer Jagex neće ćutati na ovo odlično zapažanje igrača, već da će ga nagraditi.

Više o toj grešci možete pogledati u videu ispod.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top