Gadgets

Rad na Atari VCS konzoli se bliži kraju

Oni najstariji gejmeri među nama, svoje prve dečije dane uz video igre su provodili sasvim sigurno na Atari konzolama.

Atari je 70-ih i 80-ih godina prošlog veka bio sinonim za kućne konzole i praktično suvereni vladar nekoliko generacija. Ali, kao što obično biva, i oni su u nekom trenutku ispali iz trke, pre svega u vreme velike gejming krize koja je zahvatila tržište 1983. godine, kada je Nintendo isplivao na površinu.

Ipak, Atari nam se sada, posle toliko vremena, vraća sa novom kućnom konzolom. Najavljen leta 2017. godine, prvobitno je trebalo da se pojavi na tržištu negde u toku 2018. godine, sa cenom od oko 250 do 300 dolara, međutim, u međuvremenu je više puta odlagan i bilo je pitanje da li će se uopšte na kraju i pojaviti.

Ali, na sreću po fanove ovog “drevnog” brenda industrije video igara, sinoć su nam stigle vesti koje potvrđuju da je konzola ipak dobro i zapravo je u završnoj fazi izrade.

Čovek koji stoji iza konzole, Majkl Arz, je sa zabrinutim fanovima podelio prve slike konzole, odnosno potpuno gotovih jedinica, i objasnio da je sve u završnoj fazi i da će konzola konačno stići do publike naredne godine, i da će oni koji su podržali projekat preko Indiegogo dobiti konzole pre marta 2020. godine, zajedno sa bonusima  kao zahvalnost za strpljenje.

Nažalost, i dalje nema nikakvih informacija šta tačno možemo da očekujemo, kako po pitanju tehničkih specifikacija, tako i po pitanju igara koje će se na njoj naći, što je, složićemo se, najvažnije kada je u pitanju jedna konzola.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top