PC

I Valve sada radi na platformi za “igranje u oblaku”

Jedna od stvari koju nam je 2019. godina sasvim sigurno pokazala, jeste činjenica da će naredna decenija biti decenija borbe za tržište strimovanja igara, ili barem tako misle najveći igrači u industriji, koji već sada gledaju da se što je bolje moguće pozicioniraju na tom tržištu.

Google Stadia je na velika vrata najavila trku, ali već od ranje su tu servisi kao što su Playstation Now, GeForce Now, xCloud i drugi.

Čini se da ovo vrlo dobro razume i Valve, kompanija koja je vlasnik najveće svetske platforme za distribuciju PC igara, Steama, pa se već sada u raznim fajlovima mogu naći opipljive reference na Steam Cloud Gaming.

Za sada, naravno, ima vrlo malo konkretnih detalja, jer Valve nije javno izašao sa ovim, već sve informacije dolaze preko data kopača i njih možete videti ispod.

Ako neka platforma ima mogućnost za ovako nešto, to je realno Steam, koji već ima ogromnu bazu i igrača i developera koji plasiraju svoje igre preko njih, što svakako dosta ubrzava ceo proces, ali je kod ovih stvari svakako najbitnija infrastruktura i tehnologija iza igranja u oblaku, za koju još niko nije ponudio najefikasnije rešenje, u smislu minimalnog do nikakvog lagovanja, a maksimalnog kvaliteta.

Mi ćemo nastaviti da pratimo Twitter i Reddit za neke potencijalne nove informacije o ovome, barem dok se zvanično sam Valve ne oglasi i ne najavi da radi na ovome.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top