PC

Sveštenik napravio Minecraft server koji nudi manje toksičnosti od ostalih servera

Minecraft se ove godine vratio na tron najigranije multiplejer igre i dosta sigurno drži tu poziciju, a pošto iza nje stoji veliki broj ljudi, logično je da su to oni različitih profesija.

Tako je Minecraft pronašao svoje mesto i kod jednog sveštenika iz Vatikana, Roberta Balecera koji je sada rešio da zajednici pruži još bolje iskustvo kreiranjem servera koji će biti manje toksični od ostalih koji su dostupni onlajn.

Ovaj sveštenik nije kao i ostali, već iza sebe ima završenu školovanje u oblasti inženjeringa, a motivacija za kreiranje ovakvih servera je stvaranje okruženja u kojem bi se igrači osećali sigurnim i bez ikakvog kontakta sa uvredama i onlajn nasiljem.

Robert u videu ispod govori i o poteškoćama sa kojima se susreo tokom kreiranja servera, pošto mnogi u njegovom okruženju ne razumeju ni najmanji detalj o video igrama i internetu, ali je on istrajao i uspeo u svom cilju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top