Vesti

Novi Xbox će se zvati “Xbox”

Među gomilom stvari koje znaju, ljudi zaposleni u Microsoftu jednu stvar sigurno ne znaju, a to je brojanje. Kako inače objasniti konstantnu zbrku koju stvaraju svima koji koriste njihove proizvode, počevši od Windowsa pa evo i do Xbox konzola.

Umesto da se drže neke uniformne nomenklature, oni su skloni da nazive svojih proizvoda toliko zakomplikuju da više ni njima samima nije jasno šta je pre, a šta posle. U tom maniru imamo Windowse sa godinama proizvodnje, pa XP šta god to bilo (hint, po netu se piše svašta), pa 7, pa 8, pa 10. Kako dođavola dolaze do ovih imena ne znamo, ali znamo da se zbrka preliva i na Xbox konzole.

Tako smo imali Xbox, pa smo imali Xbox 360, pa Xbox One (!!). Novopredstavljena konzola se prvo “odazivala” na ime Scarlet, da bi bila zvanično predstavljena pod imenom Xbox Series X.

Međutim, to izgleda nije bilo potpuno tačno. Jedan od predstavnika Microsofta je za Business Insider izjavio da se nova konzola u stvari zove “Xbox”, a da je ono series X samo drugi deo imena varijante koja je predstavljena. Ovo praktično znači da je u pitanju soft rebranding, a da series u nazivu daje prostor za najavu drugačijih varijanti konzole u budućnosti (ko će da se kladi da ćemo imati series Y i series Z).

Sve u svemu, opšta zbrka.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top