Vesti

Mesut Özil će biti izbačen iz kineske verzije PES 2020

Foto: Konami

Ovo postaje smešno i iritirajuće. Kineske vlasti u saradnji sa izdavačima igara u Kini (o da NetEase, tebe gledam) koriste svaku priliku da “zabibere čorbu” bilo kome sa zapada ko im stane na žulj.

Prokletsvo velikog i moćnog tržišta koje donosi mnogo para izgleda daje za pravo Kinezima da bukvalno rade šta žele. To će na svojoj koži osetiti i proslavljeni nemački fudbalski reprezentatitvac Mesut Özil.

On je naime u jednom svom tweetu kritikovao odnos kineske vlade prema Ujgurskoj nacionalnoj manjini (pripadnici Turskog naroda) u Kini. Kritika koja je bacila svetlo na “radničke kampove” sa minimumom ljudskog dostojanstva očigledno je dirnula u živac autoritarnu vlast. A onda na scenu stupa “produžena ruka zakona” NetEase i zahteva izbacivanje Özila iz kineske verzije PES 2020 igre.

Dokle će ići bahatost i bezobrazluk na Istoku ne znamo, kao što ne znamo ni da li će Mesut Özil ostati i u “zapadnoj” verziji PES 2020? Bilo kako bilo, ove stvari samo štete industriji igara i nadamo se da će se gospoda iz kineske vlasti dozvati pameti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top