Domaća Scena

Intervju: Od virtuelnog menadžera do klupe Bežanije

Pripremio: Predrag Ciganović

Andrej je ove jeseni bio zvezda mnogih internet portala u Srbiji, zbog toga što je igrajući Football Manager 2019, uspeo da obezbedi sebi profesionalan posao u fudbalu. Iako možda nije menadžerska pozicija , Andrej je za sada prezadovljan na poslu kao glavni analitičar/statističar fudbalskog kluba Bežanija. Nama se jako svidela ova njegova priča, a kako smo baš u ovom broju radili recenziju  Football Manager 2020, mislili smo da je idealna prilika i da ga pozovemo na razgovor za naš časopis.

Play!Zine: Reci nam par stvari o sebi.

Andrej: Zovem se Andrej Pavlović, završio sam srednju i visoku medicinsku školu, i pored Bežanije, trenutno stažiram i u porodilištu Narodni Front. 

Play!Zine: Koliko dugo igraš FM i kada si zavoleo tu igru?

Andrej: FM igram aktivno od izdanja iz 2008. godine, isprobao sam i ranija izdanja, i dok su vršnjake tad zanimali PES i FIFA, meni je uvek FM bio privlačniji, delovao mi je realnije i mnogo dublje.

Play!Zine: Igrom slučaja nalazim se(Peđa, autor intervjua, primedba urednika) u istoj FM grupi kao i ti, te sam malo otpratio tvoj sejv sa Bežanijom. 

Andrej: Drago mi je da smo u istoj grupi i da toliko ljudi prati razvoj jedne igre. 

Play!Zine: Kako si stupio u kontakt sa FK Bežanijom i da li si očekivao njihov odgovor?

Andrej: Poslao sam im poruku sa svojim uspesima iz igre, što mi je tada delovalo kao prava stvar. 

Dodao sam da se bavim statistikom i analitikom, i da sam takođe navijač njihovog kluba. Nisam očekivao odgovor, ali preko Fejsbuk stranice dobio sam broj sportskog direktora Aleksandra Bakića, koji me je pozvao i sa kim sa imao veoma prijateljski razgovor koji je rezultirao time da sad imam poziciju u klubu.

Play!Zine: Kako je to teklo i kako ti se dopada posao koji su ti ponudili?

Andrej: Pitao me je da li hoću da dođem u subotu da odradim jednu analizu, kako bi videli kako to izgleda. Pristao sam, naravno, i moj prvi izveštaj im se odmah dopao, te su mi ponudili volonterski posao i priliku da steknem neka nova iskustva.

Play!Zine:  Vidimo da su se rezultati Bežanije popravili, da li smatraš da je tvoj dolazak delom pomogao?

Andrej: Na šest utakmica od kad sam ja došao u klub, vezali smo šest mečeva bez poraza. Pet pobeda i jedan nerešen rezultat. Igrači su ti koji zaslužuju svaku pohvalu, ali definitvno smatram da sam imao neki udeo u svemu tome. Tako da, siguran sam da imam i drago mi je da sam zvanično član kluba koji sam zavoleo igrajući FM.

Play!Zine:  U međuvremenu izašao je FM20. Da li si imao vremena da isprobaš novu igru i kakvi su tvoji utisci?

Andrej: Još uvek nisam imao prilike da isprobam FM20, ali planiram u nekom narednom periodu. Kupio sam svaki od 2008 i ne mogu sebe da zovem pravim fanatikom, ako ne kupim nove igre. Pogledao sam dosta klipova i smatram da nije velika razlika između prethodnog dela, ali su ubacili neke super stvari kao Development centar i novi sistem oko ugovora. Očekivao sam boli Meč endžin, ali je važno da se ide u pravom smeru. 

(Napomena urednika: Kada smo saznali da Andrej nema FM20, rešili smo da mu poklonimo jedan!)

Play!Zine:  Hoćeš li ponovo započeti sejv sa Bežanijom, ili je ovoga puta neki drugi klub  u prvom planu?
Andrej: Ne bih započeo novi sejv sa Bežanijom, pošto bih morao da sačekam da izađe peč za niže lige Srbije, jer se Bežanija sada nalazi u šestom rangu, zbog finansijskih razloga. Istupili su iz prve lige Srbije, nisu hteli da ostanu dužni nikome, gde se takmiče sa igračima od 2000. do 2002. godište. Krenuću neki novi izazov, jer sam sa ovim klubom postigao sve što sam mogao.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top