PC

Xbox Series X konzola će svoju prvu ekskluzivu dobiti tek “godinu, dve nakon izlaska”

Više i nije tajna, naredna generacija Sonijeve i Majkrosoftove konzole stiže krajem godine, pa je tako sada samo ostalo da upijamo detalj po detalj koji obe kompanije polako otkrivaju do zvaničnog predstavljanja.

Ono što mnogi vezuju za dolazak nove generacije konzola jesu video igre koje će biti ekskluzivno dostupne za taj uređaj, što bi dodatno privuklo igrače da je kupe. Međutim, to nije cilj Majkrosoftu sa Xbox Series X, već oni imaju drugačiji plan.

Kako otkriva vođa grupe Microsoft studija, Met Buti, Xbox Series X će prave ekskluzive, koje će biti dostupne samo za taj hardver, dobiti tek godinu dana, a možda i više nakon zvaničnog izlaska.

To znači da će sve nove igre, kao što su Halo Infinite i Senua’s Saga: Hellblade 2, izaći i za trenutnu generaciju, Xbox One, ali i za PC. Na taj način, Majkrosoft ne želi da odmah digne ruke od generacije na izmaku, već želi da korisnici nastave da se igraju bez ikakvog pritiska na kupovinu novog hardvera.

Svaka čast Majkrosoftu na želji da dozvoli što većem broju ljudi da uživa u igrama, ali to može imati i negativne rezultate, što će vreme pokazati. Ipak, ono što nas najviše zabrinjava je ograničavajući faktor koji Xbox One ima za narednu generaciju po pitanju igara, gde novi naslovi neće moći da iskoriste ogromnu snagu Series X u potpunosti zbog slabijih sposobnosti starog hardvera, osim ako se ne planira na izradi različitih verzija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top