PC

Epic Games prodavnica do sada ostvarila profit od 680 miliona $, nastavlja da deli besplatne igre

Kompanija Epic Games već više od godinu dana posluje sa svojom digitalnom platformom za distribuciju video igara, gde je u prisvajanju tržišta pristupila sa taktikom koju je ostatak industrije osuđivao.

Zbog prisvajanja raznih AAA naslova pred sam izlazak je bilo dosta kritika, bombardovanja negativnim ocenama i sličnih poteza, ali se ipak pokazalo da je takav način dobijanja ekskluzivnosti izuzetno lukrativan po Epic Games.

Ova kompanija je sada po prvi put otkrila koju je zaradu ostvarila u prethodnih godinu dana i ona iznosi čak 680 miliona dolara, za šta je Tim Svajni, objasnio da je u pitanju napredak koji je premašio sva očekivanja. Svajni otkriva da u toj zarađenoj sumi imaju upravo ekskluzivni naslovi, zbog čega se može očeivati nastavak sa ovom praksom, i pored negodovanja.

Broj korisnika Epic Games platforme koji su kupili, ili uzeli besplatnu igru, je premašio 108 miliona, što je još jedna odlična cifra i govori o rastućem značaju ove platforme, koji će se vrlo verovatno nastaviti.

Kada smo već spomenuli besplatne igre, najavljeno je da će se ta praksa nastaviti i u 2020. godini, što raduje mnoge, a sa ovom objavom je otkriveno i da Epic Games pruža novčane kompenzacije svakom studiju koji odluči da podeli besplatnu igru tokom nedelju dana. Na taj način se Epic Games stara da ne ošteti developere ali i da ujedno korisnicima stalno donese nešto novo.

Pristup koji Epic Games ima je dosta zanimljiv i naklonjen je developerima, pre svega po pitanju većeg procenta zarade koji ide njima, u odnosu na Steam, a ostaje da ispratimo kojim će se taktikama kompanija dalje služiti kako bi pridobila još veći deo tržišta.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top