PlayStation 4

Playstation 5 će, za razliku od Xbox Series X, imati ekskluzivne igre odmah po izlasku

Mnoge je početkom ove nedelje iznenadila vest da Majkrosoftova konzola naredne generacije, Xbox Series X, neće imati ekskluzive u samom startu, već bi se igre tog tipa mogle pojaviti tek godinu, dve nakon izlaska konzole.

Ostaje da vidimo kako će se to odraziti na komercijalni uspeh konzole i dostignuća sa naslovima naredne generacije. Sa druge strane, ubrzo je otkriveno da će Playstation 5 na samom početku imati nekoliko ekskluzivnih igara, što i ne čudi.

Ovu informaciju donosi Džejson Šrier, insajder gejming industrije koji je u prošlosti otkrio veliki broj informacija pre zvaničnih objava. On je u podcastu portala Kotaku, naveo kako je “načuo” par vesti vezanih za igre koje će PS5 dobiti na samom početku, ali konkretne detalje nije mogao izneti u javnost.

Još uvek nije poznata zvanična strategija koju će Sony koristiti kako bi privukao nove korisnike i naveo PS4 igrače da pređu na narednu generaciju, ali je sasvim logično da se na samom lansiranju nađe barem par ekskluziva koje bi maksimalno koristile hardversku snagu i naznačile šta se dobija pri kupovini.

Jedina poznata igra koje će pojaviti ekskluzivno za PS5, barem kada su u pitanju Sonijeve konzole, pošto izlazi i za PC, jeste Godfall, koji nije first-party naslov, već na njemu radi Gearbox, kreatori Borderlands serijala.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top