PC

Kreatori Hellblade serijalu rade na novom psihološkom hororu Project: Mara

Od studija koji je brojao svega nekoliko članova, do izdavanja prepoznatljivih igara i ogromnog kolektiva, Ninja Theory je prešao dalek put i nastavlja da raste iz dana u dan.

Ovaj studio je dosta pažnje privukao igrom Hellblade: Senua’s Sacrifice, gde fokus nije bio na borbi i ostalim popularnim temama u video igrama, već je pažnja tokom čitavog toka priče bila usmerena ka psihološkom stanju glavne protagonistkinje.

Publika i kritičari su pozitivno reagovali na ovaj naslov, što je dovelo i do toga da Majkrosoft stupi u saradnju sa Ninja Theory, koji je postao deo grupe Xbox Game Studios. Od tada je počelo da se radi na više projekata. Letos je najavljena 4v4 multiplejer brawler Bleeding Edge, a ovog decembra je predstavljen i novi nastavak Hellblade Sage, koji je ujedno prvi zvanično najavljeni naslov za Xbox Series X.

Dok strpljivo čekamo na izlazak tih igara, saznajemo da “teoretičari” imaju još jednog keca u rukavu, odnosno još jednu dosta zanimljivu igru u razvoju. Radno ime novog naslova je Project: Mara sa kojim će se istražiti neki potpuno novi načine pripovedanja priče u video igrama, a koja će dovesti realistični prikaz mentalnog terora, zasnovanog na brojnim slučajevima i studijama iz stvarnog sveta.

Hellblade: Senua’s Sacrifice nije posedovao preterano mnogo horor elemenata, već su oni bili prisutni u blagom obliku, ali izgleda da će Project: Mara biti psihološki horor u pravom smislu.

Igra je najavljena kao deo video serijala Dreadnought Diaries ovog studija u kojem članovi tima govore o razvojnom putu svojih igara i otkrivaju nove detalje o njima. Pogledajte tizer:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top