Mobile

Epidemija korona virusa dovela do velike popularnosti igre Plague Inc u Kini

Kina, a i čitav svet, imaju većih problema od proslave Lunarne nove godine, pošto epidemija korona virusa uzima sve više maha, a nekoliko slučajeva je već zabeleženo i u drugim krajevima sveta.

Ipak, ova bolest je dovela i do velike popularnosti pomalo morbidnih mobilnih igara u Kini vezanih za zabrinjavajuću situaciju sa veoma brzim tokom. To su igre u kojima virtuelni svet vodite ka sigurnoj propasti evoluiranjem organizma kao što su virusi i bakterije, a najpopularnije su svakako Plague Inc. i Rebel Inc.

Obe igre dolaze iz studija Ndemic Creations i od početka nedelje beleže veliku popularnost u Kini. Plague Inc. je početkom januara bio na 15. mestu najpreuzimanijih plaćenih igara za iOS platformu, a sada je već nekoliko dana ubedljivo na prvom mestu. Sa druge strane, Rebel Inc. se ranije jedva održavao u top 30 igara, a sada je već na petom mestu.

Izgleda da se u Kini sa ovom masovnom pretnjom suočavaju na veoma zanimljiv način, tako što kroz simulacije posmatraju šta bi se moglo desiti u određenim situacijama i uslovima.

Da li ste i vi skoro skinuli Plague Inc?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top