Vesti

Xbox Series X će imati 36 puta brži SSD od hard diska koji ima Xbox One

Sa konzolama nove generacije na pomolu, sve je više informacija vezano za njihove performanse. Zvanične informacije o konzolama nisu pružene, već ih dobijamo na kašičicu, što će se verovatno nastaviti dok se Sony i Microsoft ne reše da zvanično predstave sve detalje.

Sada se kroz greškom objavljeni izveštaj otkrilo kakav će drajv imati Xbox Series X konzola i koliko je on moćniji u odnosu na trenutnu generaciju. U izveštaju se navodi da se radi o jedinstvenom DRAM-less NVMe SSD-u koji će biti kapaciteta do 2 terabajta, u zavisnosti od verzija konzole.

Ono što privlači daleko više pažnje od samog smeštajnog kapaciteta jeste brzina čitanja podataka od 3,7GB/s, što je za čak 36 puta brže od drajva koji nosi Xbox One konzola sa brzinom od “tričavih” 100MB/s.

Pogledajte još: Nove procurele fotografije Xbox Series X konzole otkrivaju izgled zadnjeg panela

Moraćemo da sačekamo na zvanične informacije i stvarni prikaz performansi nove Xbox konzole, ali je definitivno da ćemo videti dosta brže drajvove za smeštanje igara sa gotovo momentalnim učitavanjem, što je i plan i jedne i druge strane.

Nekoliko izveštaja je do sada već navelo kako na osnovu proverenih informacija zna da će Xbox Series X biti jača konzola od Playstation 5, ali i da će cena biti nešto viša. Da li će stvarno tako biti saznaćemo uskoro, jer je otkrivanje nove Sonijeve konzole zakazano za početak februara, što će i Majkrosoft vrlo verovatno ispratiti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top