PC

Dota 2 i Underlords ostali bez velikog broja igrača u prethodnim mesecima

Popularnost koju je Valveova auto-chess igra, Dota Underlords, stekla prošle godine je ubrzo počela da se stišava i prosečan broj igrača je opao za čak 80% u odnosu na prethodnih 6 meseci.

Kao što se može videti na sajtu zaduženom za praćenje statistike u igrama, SteamCharts, Dota Underlords je u prethodnih 30 dana u proseku imala svega oko 11.000 igrača, dok je u junu 2019. godine broj bio oko 76.000.

Osim Underlords, i dugogodišnja hit igra kompanije Valve je u proteklim mesecima ostala bez velikog broja igrača, pa je tako i u decembru Dotu 2 igralo oko 384.000 igrača, što je izuzetno niska cifra i niža je od broja igrača zabeleženog u januaru 2014. godine, a postoje pretpostavke da će nastaviti da opada i u narednom periodu.

Dota 2 se već duži period bori sa opadanjem igračke baze, ali je i pored toga 2019. godine zabeležen solidan uspeh, pre svega zahvaljujući Dota International šampionatu koji je nudio rekordnu novčanu nagradu kada su u pitanju esports takmičenja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top