PC

Otkriveno koje su to najprodavanije Epic Games ekskluzive u prethodnih godinu dana

Nedavno se čelnik kompanije Epic Games pohvalio odličnim rezultatima prodaje u prethodnih godinu dana sa ogromnom ukupnom svotom zarađenog novca, koji su najvećim delom donele ekskluzive.

U toj zvaničnoj objavi nije navedeno o kojim je ekskluzivama reč i koje su se najbolje prodavale, ali zahvaljujući sajtu Playtracker se saznalo o kojim je igrama reč.

Sajt je ovu listu sastavio na osnovu grafika izdatog od strane kompanije Epic Games, i potom su zarađenu svotu novca od strane ekskluziva – 251 milion $ – podelili sa 60$, što je standardna cena za AAA naslov. Kako bi se dobijena brojka rasporedila po igrama korišćenja je statistika korisnika i igrača.

Kao što možete videti na grafiku ispod, najbolju prodaju je ostvario dugo očekivani naslov studija Gearbox, Borderlands 3, koji je prodat u gotovo dva miliona primeraka samo na EGS. Drugi na listi je World War Z oko milion prodatih kopija, a potom sledi Metro: Exodus sa 700 hiljada prodatih kopija. Control i The Outer Worlds su AAA igre koje se nalaze na listi, ali sa slabijom prodajom, od 244.000 i 154.000 prodatih primeraka respektivno.

Epic Games je već objavio da je prezadovoljan prodajom igara, a već ranije se pobrinuo da developeri dobiju kompenzaciju zarad ekskluzivnosti. Naravno, ne zaboravljamo da ne Epic Games platformi developeri uzimaju znatno veći procenat zarađene sume, nego na Steamu.

Na listi se ne nalaze naslovi poput Dauntless, jer se radi o besplatnoj igri, a izostali su i The Division 2 i Red Dead Redemption 2, pošto su to igre koje su dostupne i putem platformi izdavača.

Period od godinu dana ekskluzivnost polako ističe ovim AAA igrama, što znači da će se one pojaviti u prodaju na konkurentskoj Steam platformi, gde će biti zanimljivo ispratiti prodaju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top