Nintendo Switch

Prodato preko 52 miliona Nintendo Switch konzola, nadmašen Xbox One

Nintendo Switch je još sa samom najavom privukao dosta pogleda, jer je to bio prvi pravi konzolni uređaj kojeg možete nositi sa sobom bilo gde i uživati u odličnim naslovima koji dolaze pravo i Nintendove kuhinje.

Očekivanja su opravdana na samom izlasku u martu 2017. godine, i sa svakim mesecom je nastavljen odličan rast broja prodatih primeraka, a samim tim i prodatih igara. Nakon što je još jedna praznična sezona za nama, objavljen je novi izveštaj o prodaji ove konzole, koji pokazuje da je premašena cifra od 50 miliona primeraka.

Tačnije, Nintendo Switch ima oko 52,48 miliona prodatih uređaja, što prikazuje porast od preko 10 miliona uređaja u odnosu na početak novembra. Ovime je Switch po prodaji prišao dosta blizu Nintendo Wii konzoli i nema sumnje da će uskoro biti nadmašena.

Međutim, Switch je ovom cifrom, i za manje od 3 godine od izlaska, uspeo da nadmaši znatno moćnijeg suparnika, Xbox One, koji je u prodaji krajem 2013. godine. Ovaj Majkrosoftov uređaj je dosta slabo startovao što se videlo i po prodaji, pa je tako omanuo u gotovo svakom pogledu.

Nintendo je za svoju konzolu imao veliki broj ekskluziva, i to odličnih ekskluziva, poput Super Mario Odyssey, Breath of the Wild, Smash Bros Ultimate i mnogih drugih, dok je Majkrosoft bio dosta slab po pitanju ponude takvih igara, što je imalo ogromnog uticaja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top