PC

Electronic Arts zaradio skoro milijardu dolara od mikrotransakcija u prethodnom kvartalu

Kompanija Electronic Arts je godinama na lošem glasu zbog dodavanja predatorskih mikrotransakcija i loot box mehanika u svim svojim igrama, što je dovelo do niza kontroverzi u igrama kao što su Star Wars: Battlefront 2 i Need for Speed: Payback.

U skorijim naslovima to ublaženo, ali ipak to ne sprečava da ova kompanija beleži i više nego odličnu zaradu upravo putem mikrotransakcija. Electronic Arts je u nedavno objavljenom finansijskom izveštaju otkrio da je samo tokom prethodnog kvartala sakupljeno gotovo milijardu dolara, 993 miliona $ tačnije. To je novac samo od mikrotransakcija, dok je od same prodaje igara zarađeno oko 317 miliona dolara.

Glavne igre koje su doprinele zaradi kroz mikrotransakcije su Apex Legends, FIFA i druga godišnja izdanja sportskih igara. To ne znači da EA nije imao uspeha i sa singlplejer naslovima, pošto je Jedi: Fallen Order nadmašio očekivanja po pitanju prodaje sa preko 8 miliona prodatih primeraka.

Electronic Arts će većinu zarade iskoristiti kako bi kreirao još veći broj igara, odnosno 14 naslova do kraja marta 2021. godine, a objavljeno je i da će dosta ulaganja biti na polju esports događaja i naredne generacije konzola.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top