PlayStation 4

Soni platio 229 miliona dolara kako bi studio Insomniac Games doveo u vlasništvo

Retko kada se desi da kompanije otkrivaju tačan novčani iznos koji je izdvojen za proširenje biblioteke igara, ili prisvajanje nekog novog studija, a kada se to desi uglavnom čujemo neke vrtoglavo visoke svote novca.

Kompanija Sony je prošlog avgusta rešila da Insomniac Games nakon dugogodišnje saradnje i zvanično uvede u bogatu Playstation porodicu. Tako je Insomniac Games postao first-party studio, što znači da će se posvetiti samo radu na igrama za Playstation sisteme, dok je pre sklapanja ovog ugovora imao i saradnju sa drugim izdavačima, kao što je Microsoft sa igrom Sunset Overdrive.

Otkriveno je da je za kupovinu ovog poznatog studija izdvojio čak 229 miliona dolara, i to uglavnom u kešu, dok je ostatak uplaćen drugim tokom, poput investicija i akcija. Kupovina Insomniac Gamesa od strane Sonija je sasvim logičan potez, pogotovu nakon odlične igre Marvel’s Spider-Man, koja je ostvarila ogroman uspeh kod publike, ali i u finansijskom smislu.

Kao što već verovatno znate, to nije jedina igra koju je Insomniac izradio sa Sony, već studio sa ovom japanskom kompanijom sarađuje još od prvih dana Playstation brenda, u vidu igara Spyro, Ratcher & Clank i drugih, a sada se već navodi da je više igara u izradi, kao što su Spider-Man 2 i novi Ratchet & Clank, koji će se pojaviti za Playstation 5. Kada će se ove igre pojaviti pre publikom, nije poznato, ono što je sigurno je da je Insomniac u sigurnim rukama i da ga čeka bogata budućnost.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top