Vesti

Jedinstvena Nintendo-Playstation konzola na aukciji već dostigla vrednost od 50.000 dolara

Devedesete godine prošlog veka su bile izuzetno plodan period za razne eksperimente i partnerstva koja danas nije moguće zamisliti. Upravo tokom tog perioda su dva mala giganta stupila u partnerstvo – Sony i Nintendo.

Oni su došli na ideju da zajedno kreiraju Playstation-Nintendo hibrid konzolu, koja iako ne poseduje ništa spektakularno, predstavlja jedno veoma važno parče istorije gejminga. Ova konzola je jedna od najređih na svetu, proizvedeno je samo 200 konzola, a ova koja se našla na aukciji je originalno bila u vlasništvu osnivača i prvog predsednika Sonijevog odeljka za digitalnu zabavu, Olafa Olafsona.

On je rešio da iz nekog razloga Nintendo Playstation konzolu da na aukciju, gde ona već dostiže vrtoglave sume, a do kraja novčanog nadmetanja ima još 22 dana. U trenutku pisanja ovog teksta, vrednost konzole je skoro pa premašila 50.000 dolara.

Na aukciji će verovatno biti ponuđena još veća suma, što je i logično kada uzmemo u obzir koliko je konzola retka. Osim retkosti, ova konzola još veću važnost ima po tome što je obeležje poslednje saradnje dveju japanskih kompanija, nakon što su obe pošle svojim putevima, zbog čega je nastao Playstation 1, a kasnije o sve ostale generacije uz koje smo svi mi odrastali.

Više o konzoli i ponudama na aukciji možete saznati na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top