PlayStation 5

Playstation 5 će navodno biti skuplji nego što je planirano, razlog je nestašica komponenti

Kako se približavamo konačnom predstavljanju Playstation 5 konzole, od raznih izvora saznajemo da se Sony susreće sa problemima, koji bi se mogli odraziti na konačnu cenu konzole.

Kako navode izvori bliski kompaniji, nestašica komponenti u vidu NAND memorije i DRAM-a, kao i delova za hlađenje, što otežava  da se cena nove Playstation konzole održi na 400$, već navodno postoji velika šansa da će cena biti 450$.

Soni bi trebalo da u ovom periodu objavi zvaničnu cenu, kao i broj primeraka konzole koji će biti proizvedeni kada se bude ušlo u masovnu produkciju ovog proleća, ali za sada nema naznake da će zvanična cena uskoro biti objavljena. Drugi problem za Playstation 5 je i epidemija korona virusa koja već utiče na proizvodnju hardvera za Nintendo Switch, pa zato postoje sumnje da će se isto odraziti i na ovaj uređaj.

Što se tiče problema nestašice komponenti, do njega je došlo zato što Soni za Playstation 5 želi da donese brze SSD uređaje i memorije, čime je ušao na izuzetno konkurentno tržište mobilnih telefona, jer mnogi već naručuju NAND memorije za nove generacije smartfona.

Cena Playstation 5 konzole je izuzetno važan faktor za narednu generaciju i Sony ulaže velike napore kako bi uspeo da konzolu donese po što nižoj ceni,  jer bi time uspeo da parira suparniku Xbox Series X. Drugi izvori navode da cena PS5 konzole nije otkrivena zato što se čeka da Majkrosoft prvi povuče potez.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top