Vesti

Procurela igriva Xbox verzija igre Starcraft Ghost, Blizzardove otkazane pucačine

Blizzard iza sebe ima bogatu istoriju video igara, ali i projekata na kojima je radio pa ih iznenada iz nekog razloga otkazao. Retko se desi da ikada dobijemo priliku da o tim projektima čujemo neke bitnije detalje, ali je sada za jedan od njih procurela čitava igriva verzija za Xbox konzolu.

Radi se o igri Starcraft Ghost, pucačini iz trećeg lica, koja je najavljena još davne 2002. godine za PS2 i originalnu Xbox konzolu, ali je umesto izlaska igra više puta odlagana, da bi nekoliko godina kasnije bila i zvanično otkazana.

Ipak, verzija igre pre nego što je ona zvanično otkazana je bila sačuvana i sada se pojavila na internetu. Tokom ovog vikenda se prvobitno pojavilo nekoliko slika iz koje je prikazuju u igrivom stanju na Xbox konzoli, a kasnije je na Jutjubu osvanuo i gejmplej snimak.

Procureli build je najverovatnije iz 2003. godine i na objavljenim snimcima se može videti izgled gejmplej mehanika, koje su za to vreme bile prilično ustaljene u pucačinama. Do ove verzije igre se došlo zahvaljujući dev kitu iz kojeg je igra izvučena, a navodi se i da je Starcraft Ghost moguće preuzeti i pokrenuti, ako imate odgovarajuću Xbox konzolu ili eventualno emulator.

Mnogi igrači su sa oduševljenjem očekivali dolazak ove igre, i oni koji su imali prilike da isprobaju demo su izneli pozitivne reakcije, ali je najverovatnije sličnost sa drugim pucačinama tog vremena dovela do otkazivanja. Iako nostalgičan za neke ovo je svakako odličan način da se prisetimo zanimljivog parčeta istorije kompanije Blizzard.

Nekoliko snimaka osvanulih na internetu su već uklonjeni iz nekog razloga, a mi ćemo se truditi da ovaj članak osvežimo klipom koji funkcioniše.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top